Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNE YÖNELİK KOORDİNASYON TOPLANTISI MARDİN’DE GERÇEKLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hizmet alanındaki faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla aylık il koordinasyon toplantısı 27.02.2017 tarihinde Mardin’de gerçekleşmiştir.
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNE YÖNELİK KOORDİNASYON TOPLANTISI MARDİN’DE GERÇEKLEŞTİ

İl koordinasyon toplantısına,  MEB Müsteşar Yardımcısı Sayın Ercan DEMİRCİ, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Mustafa YAMAN, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Ali Rıza ALTUNEL, Proje Direktörü Sayın Haydar ŞAHİN, Bakanlığımız Birimlerinin Genel Müdürleri ve İlgili Daire Başkanları,UNICEF temsilcileri, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yakup SARI ve proje kapsamındaki diğer illerin İl Milli Eğitim Müdürleri katılmıştır.Açılış konuşmalarının ardından

Bakanlığımıza bağlı Genel Müdürlüklerde görevli ilgili Daire Başkanları ile proje kapsamındaki 23 ilin İl Milli Eğitim Müdürleri tarafından Suriyeli çocuklar için planlanan ve gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgi verilmiştir. Karşılaşılan sorunlarla ilgili değerlendirmeler yapılmıştır.

Müsteşar Yardımcısı Sayın DEMİRCİ konuşmasında, göç olgusunun iyi bir şekilde yönetilmesinin önemine işaret ederek kız çocukların okullaşma oranının arttırılması için somut bir yol haritasının çizilmesi gerektiğini belirtmiştir. Sayın DEMİRCİ, ülkemize sığınan Suriyeli çocuklarımızın, nitelikli birer kişi olarak geleceğe güvenle ilerlemesi için eğitimlerine önem verilmesi gerektiğini ve bu kapsamda eğitim olanaklarının iyileştirilmesi yönünde planlamaların yapıldığını da ayrıca sözlerine eklemiştir.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Ali Rıza ALTUNEL, YOBIS kayıtlarının önemine işaret ederek açıköğretim kayıtlarının da artması için gerekli bilgilendirmenin yapılması gerektiğini ifade etmiştir.

Proje Direktörü Sayın Haydar ŞAHİN, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Projesi için sürece katkısı olan koordinasyon ekiplerine çalışma azimlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek projenin en önemli amacının Suriyeli çocuklara Türkçe öğretmek olduğunu vurgulamıştır. Sayın ŞAHİN, mart ayında destek eğitimlerin görüşülmesinin başlayacağını ve hedeflerinin bu çalışmayı haziran ayında tamamlamak olduğunu ifade etmiştir. TÖMER ile birlikte Gaziantep’te geçici koruma altındaki Suriyelilere ‘Yabancılara Yönelik Türkçe Eğitimi Sertifika Programı’ düzenleneceğini belirtmiştir. 

Proje Direktör Yardımcısı Sayın Sevgi ERNAS, il koordinasyon toplantısında yaptığı teknik sunumda projenin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi vermiştir. Sayın ERNAS, sunumunda proje kapsamında Türkçe dil öğretimi için 5.600 eğitim personelinin istihdam edileceğini belirtmiştir. Planlarının başında, GEM (Geçici Eğitim Merkezleri) koordinatörlerine farkındalık eğitiminin geldiğini ifade ederek 1.578 Türkçe öğretici ve 500 rehberlik danışmanıyla birlikte toplam 2.078 öğretici alımının gerçekleşeceğini sözlerine eklemiştir.

Toplantı; görüş, öneri ve uygulamalarla ilgili paylaşımın ardından Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yakup SARI’nın katılımcılara teşekkür etmesiyle sona ermiştir.

Mardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon ToplantısıMardin Koordinasyon Toplantısı



BEŞTEPE MAHALLESİ MERHALE SOKAK NO62 YENİMAHALLE / ANKARA - 0 312 223 87 51 (8 hat)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.