Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi

TÜRKÇE YARDIMCI MATERYAL İNCELEME ÇALIŞTAYI BAŞLADI

“Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PICTES) Projesi” merkez yönetimince düzenlenen ve 5 gün sürecek olan “Türkçe Yardımcı Materyal İnceleme Çalıştayı”  17 Nisan 2017 Pazartesi günü Başkent Öğretmenevinde başladı.
TÜRKÇE YARDIMCI MATERYAL İNCELEME ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Bu çalışma, PICTES Projesi kapsamında Türkçe öğrenim gören Suriyeli öğrencilere ve proje kapsamında istihdam edilen yaklaşık 5 bin 450 Türkçe öğreticiye bahar ve yaz dönemi içerisinde, öğrendikleri Türkçenin pekişmesi ve ilerlemesini sağlayacak şekilde, yardımcı materyal desteği sağlamak için uygun kaynakların değerlendirilmesi sürecinin en önemli parçası olarak ifade edildi.

Türkçe Yardımcı Materyal Tedarik Edilmesi İnceleme Komisyon Çalışması yapmak üzere düzenlenen programın açışı Proje Direktör Yardımcısı Eğitim Uzmanı Sinan BOZDOĞAN’ ın sunumuyla başladı.

BOZDOĞAN : “Bu çalışma sonunda, hedef kitlenin hassasiyeti de dikkate alınarak hazırlanmış ölçek ve değerlendirme ile belirlenen kaynaklar sayesinde, ülkemizde yaşayan Suriyeli öğrencilerin hem güzel Türkçemizi daha iyi öğrenip anlaması; hem de sosyal, kültürel ve manevi değerlerimizi tanımaları sağlanacaktır. Ders kitapları dışında yardımcı materyallerin kullanılması ve yaygınlaştırılması, eğitimin vazgeçilmez etkinliklerinden biridir. Çocukların ellerinde dokunarak ve hissederek, farklı kaynaklardan okuyarak ve hayal ederek öğrenecekleri, ilham alacakları ve evlerine götürerek paylaşacakları yardımcı kaynakların eğitim öğretime etkisini hepimiz biliyoruz. Bu hassasiyetle projemiz, ülkemizde geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilere ders kitap ve materyallerinin yanında yardımcı materyallerinden tedarik edilmesi çalışmasını başlatmıştır.” dedi. 

Geçici Koruma Altındaki Suriyeli (GKAS) çocukların öğrenim gördüğü okullarda görev yapan alan öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından belirlenen sözlük ve hikâye kitapları yeniden değerlendirilerek uygun olanların tedarikçileri ile irtibata geçilip, hedef kitleye yönelik olmak üzere,  yani yabancılara Türkçe öğretilmesi amacıyla bir takım geliştirme ve ilaveler talep edilerek teklifler alınacağı bilgisi de paylaşılan konular arasındaydı.

Türkçe Yardımcı Materyal Tedarik Edilmesi İnceleme Komisyonu çalışmaları 21 Nisan 2017 Cuma günü sona erecek.

18-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-2017

 

BEŞTEPE MAHALLESİ MERHALE SOKAK NO62 YENİMAHALLE / ANKARA - 0 312 223 87 51 (8 hat)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.