Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi

İL KOORDİNASYON EKİPLERİNE YÖNELİK İLK PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

İL KOORDİNASYON EKİPLERİNE YÖNELİK İLK PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

‘Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi’ kapsamında 6 aylık periyodlar halinde düzenlenecek olan pilot illerdeki koordinasyon ekiplerine yönelik ilk toplantı 01-04 Mart 2017 tarihlerinde Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 23 ilden 92 katılımın sağlandığı toplantı; Proje Direktörü ve Bakan Danışmanı Sayın Haydar ŞAHİN’in açılış konuşması ile başladı. Sayın ŞAHİN konuşmasında ülkemiz için yeni bir gündem olan Suriyeli çocukların eğitim sistemimize entegrasyonu ilgili yaşanan sorunların iyileştirilmesinin ancak bir süreç dâhilinde mümkün olabileceğini ve bu çocukların eğitime erişiminde il koordinasyon ekiplerine önemli roller düştüğünü belirterek koordineli hareket etmenin önemine vurgu yaptı. 

Katılımcılara, proje yürütme faaliyet birimleri tanıtılarak, proje süresince gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Proje Direktör Yardımcısı Sayın Sevgi ERNAS, projenin genel tanıtımını yaptığı teknik sunumunda; proje faaliyetleri, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve planlanan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Proje Direktör Yardımcı Sayın Sinan BOZDOĞAN, Eğitim Planlama Biriminin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparak geçici süreli öğreticilerin işlemleri ve istihdamına yönelik katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

İletişim, Rehberlik ve Halkla İlişkiler Birimi Direktörü Sayın Dr. Taner AŞÇI, proje süresince gerçekleştirilecek olan iletişim ve görünürlük faaliyetlerinin Suriyeli çocukların eğitime erişiminde farkındalıkların arttırılması bakımından önemli olduğunu belirtti. Bu süreçte kullanılacak görünürlük araç ve kanalları, hedefleri ve okul/GEM’lerde görünürlüğü sağlamada İl Koordinatörlerinin dikkat etmeleri gereken unsurlar hakkında bilgi verdi.

Öğretmen Yetiştirme ve İstihdamı Birim Direktörü Sayın Mustafa KAYALI, projenin kurumsal web portalının tanıtımını yaparak, soru-cevap eşliğinde ‘pictes.meb.gov.tr’nin kullanımı hakkında bilgi verdi. 

Materyal Geliştirme ve Kalite Birimi Direktörü Sayın Buket SARIKAYA,  birimin projedeki görev ve sorumlukları, eğitim-öğretimde kullanılan materyallerin önemi, bu alanda yapılan araştırmalar ve proje sürecindeki materyal geliştirme faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Hukuk ve Mevzuat Birimi Direktörü Sayın Fatih KIRIK, Suriyeli çocukların yoğun olarak bulunduğu pilot illerdeki eğitim kurumlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 3 ayda bir olmak üzere okullara, öğrenci başına 30 TL nakit aktarımı yapıldığını, UNICEF ve bakanlığımız arasında yapılan 2 yıllık çalışma planı çerçevesinde ilk 3 ay için 20.064.000 TL’nin hesaplarına aktarıldığını belirterek gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Mali İşler ve Muhasebe Özlük Biriminden Sayın Özgür Serkan ÇEVİK ise İl Koordinatörlerinin ve geçici süreli görevlendirilen öğreticilerin muhasebe ile ilgili iş ve işlemleri hakkında sunum yaptı.

Toplantının ikinci gününde İzleme ve Denetleme Birimi Direktörü Sayın Feyza A. ÖZDEMİR, proje göstergelerinin izleme ve denetleme standartlarının detaylandırılması ve birimin proje sürecindeki faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Aynı birimden Sayın Ayşegül TEKELİ, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında; sahadaki proje faaliyetlerinin izlenmesi ve denetlenmesi, yararlanıcıların güncel istatistiki verilerinin elde edilmesi, illerin ihtiyaç analizinin yapılabilmesinin standart işleyişinin oluşturulması amacıyla İzleme ve Denetleme Birimi tarafından geliştirilen izleme formlarının ve rapor formatlarının tanıtımına yönelik hazırlanan el kitapçığı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ölçme ve Değerlendirme Biriminden Sayın Esra SİPAHİ, ölçme ve değerlendirmenin tanımını yaparak, ön test ve son testlerin önemine değindi. Aynı zamanda ‘Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonuna İlişkin Görüşleri’ ölçeğinin geliştirildiğini ve ölçeğin önceki aylarda gerçekleştirilen İdari Personel Eğitimi’nde 1.198 kişiye uygulandığını belirtti. Söz konusu olan ölçeğin GEM Koordinatörlerine de uygulanacağını belirterek birimin gerçekleştireceği diğer faaliyetler ve öngörülen çıktılar hakkında bilgilendirme yaptı.

İletişim, Rehberlik ve Halkla İlişkiler Biriminden Sayın Deniz ÇETECİOĞLU’nun sunuculuğunu yaptığı ve iki gün süren “İl Koordinasyon Ekiplerine Yönelik İlk Proje Bilgilendirme Toplantısı” sonunda katılımcıların görüşleri alınarak sahada karşılaştıkları sorunlar dile getirildi.  Sorunların çözümüne yönelik istişarelerde bulunuldu. Çözüm önerileri değerlendirilmek üzere kayıt altına alındı. 

Program içerisinde katılımcılara İzleme ve Denetleme Birimi tarafından hazırlanan ‘Bilgilendirme Faaliyeti Memnuniyet Anketi’ uygulandı. 

İl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısıİl Koordinasyon Toplantısı

 

 

BEŞTEPE MAHALLESİ MERHALE SOKAK NO62 YENİMAHALLE / ANKARA - 0 312 223 87 51 (8 hat)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.